Sådan hjælper du katte til et liv med allergi

Kattelegetøj til en sjovere og sundere kat (foto lavprisdyrehandel.dk)

Katte bør ikke have allergi (foto petworld-vet..dk)

Ligesom hos mennesker, kan der pludselige opstå skavanker, som et dårligt knæ eller allergi hos katte. Det er ikke så vanvittig udbredt, men derfor skal det alligevel afhjælpes.

Der er flere metoder til at behandle allergien, alt efter hvilken allergi der er tale om. Den mest ”normale” allergi hos katte er foderallergi, og det er umiddelbart lige til at behandle, for det betyder blot, at katten skal på en form for diæt, hvor foderet er lavet direkte til katte med allergi for foder.

På samme måde kan man faktisk også få foder, som kan være med til at holde allergien på et lavt niveau, også selvom det ikke er foderallergi. De mindre almindelige allergier er overfor røg, parfume eller pollen. Her er det vigtigt, at katten bliver holdt væk fra generne, og at I i husstanden skruer ned for brugen af f.eks. parfume.

Derfor er det vigtigt at behandle 

Det kan måske virke unødvendigt at skulle i gang med specialkost eller bare det at tage ekstra hensyn til den lille kat, men ligesom du selv ville have det træls, hvis andre ikke tager hensyn, er katte meget følsomme dyr. Desuden er det ikke særligt store ændringer, der skal til for at være god ved katten, og det er endnu mindre midler, der skal tages i brug, hvis det for eksempel er støvallergi.

Husk også at tage kontakt til dyrelægen, hvis din kat virker anderledes og mere ”slatten”, end den plejer. Det kan være, den har fået lopper, har udviklet allergi eller måske har den influenza.

Før du selv behandler på, hvad du tror, din kat fejler, bør du ringe til dyrelægen og få katten kigget på. Hvis du blot ændrer i kattens diæt, men den i virkeligheden lider af en langt mere alvorlig sygdom, kan det gå rent galt, hvis du bare selv forsøger dig.

Læs mere her om, hvordan du hjælper din kat

Se mere her:

Katteallergi kan godt dæmpes med rette middel

Lider du af katteallergi? Læs mere om symptomerne her

 

This entry was posted in Allergi, Dyr, Katte, Sundhed and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *