Læs her om fordelene ved at vælge en k9 sele

En god K9 hundesele (foto: petworld.dk)

En god K9 hundesele (foto: petworld.dk)

Skal du vælge hundesele eller halsbånd?

Når du skal beslutte dig for, om du skal købe en hundesele eller et halsbånd til din hund, så er det en god idé at gøre sig klart, hvilke funktioner, du ønsker af halsbåndet eller selen.

Når din hund er ung og stadig skal trænes, så kan det være en god idé at vælge en hundesele. Fordelen ved selen er, at den belastning, der kommer på hunden ikke ligger så meget omkring nakken og rygsøjlen, som hvis du vælger et halsbånd. Man har de senere år fået fokus på de skader hunden kan pådrage sig i ryggen, når man træner med halsbånd. Det er særligt i forbindelse med træningen, når din hund skal lære at gå pænt. Det er ikke til at undgå mange små ryk og pludselige stop. Med et halsbånd sidder hele belastningen centreret om hundens nakke, så derfor bliver belastningen dels større og dels sætter det sig på ryggen på længere sigt.

Hvis du vælger en K9-sele, så får du flere muligheder i én sele. K9-selen har den fordel, at du kan montere forskelligt tilbehør, således får du flere funktioner i én sele. Det betyder, at du både kan bruge selen med en ring i, så du kan sætte snor på selen og gå tur. Du kan sætte forskellige liner i, med forskellige længder, som passer til den træning, du skal øve med din hund. Der kan også være situationer, hvor det er mest fordelagtigt, at hunden blot har selen på uden noget ekstra monteret. Det er særligt i forbindelse med jagt eller andre aktiviteter, hvor der er risiko for, at hunden ville kunne sidde fast i buskads eller andet krat med eksempelvis et halsbånd.

Når du vælge din sele, så skal du sørge for at vælge den rigtige størrelse. Her skal du tage hundens højde og vægt i betragtning. Du kan både få seler til hvalpe og til fuldt udvoksede hunde. Derfor vil du nok komme til at skulle købe mindst to forskellige, for at få den bedste sele til netop din hund.

Du kan finde vejledning til valg af den rigtige sele og se det store udvalg af k9-seler her

Se flere hundeseler her:

En hundesele er komfortabel for både ejer og hund

En sele til din hund gør turen lettere

This entry was posted in Dyr, Hund, Hundetilbehør, Tilbehør, Udstyr and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *