Hjælp vildtfugle og giv dem foder året rundt

Giv fuglene i haven foder! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Giv fuglene i haven foder! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Det er ikke altid let at være en vildtfugl. Det kan nemlig være svært for vildtfugle at finde føde nok ude i naturen. Hvis du vil hjælpe naturen og vildtfuglene, er det en rigtig god idé at lægge fuglefoder ud til dem. Det vil hjælpe fuglene, men også dig med at få et fugleliv i haven eller på altanen.

De vilde fugle kommer nemlig altid tilbage til steder, hvor de føler sig trygge og kan få vand og mad. Derfor vil du få en masse liv i haven eller altanen, hvis du begynder at lægge foder ud til dem.

Den nemmeste måde at gøre det på er ved at have et foderhus, foderbræt eller en redekasse. Hvis du bor i en lejlighed med en altan, så er det smartest at vælge at have et foderhus eller foderbræt, da redekassen kræver mere plads. Derudover giver redekasser også vildtfuglene et sted at yngle, hvorfor den skal placeres et stykke væk fra vinduer, døre og steder, hvor du befinder dig, da vildtfuglene gerne vil have fred, når de yngler.

Du kan også købe små mejsebolde, kokosnødder, fedtkogler eller frø, som også vil tiltrække vildtfugle. Der er altså mange måde at hjælpe fuglene på. Du skal bare finde ud af, hvad der er mest praktisk, i forhold til hvor du bor.

Undgå sygdomme blandt vildtfugle

Hvis du synes, at det kunne være hyggeligt at have vildtfugle på besøg i haven eller på altanen, så er det vigtigt, at du søger for, at fuglefoderet ikke ligger for længe på foderbrættet eller foderstationen, da det hurtigt kan blive fordærvet, hvis der kommer vand på.

Derfor skal foderbrættet og –stationen holdes ren og tør, så du ikke risikerer, at der kommer mange bakterier, som vil blive overført til vildtfuglene. De smitter nemlig let hinanden, og det kan ende med, at de bliver syge.

Undgå derfor sygdomme blandt vildtfuglene ved at rengøre foderstationerne ofte. Hvis du vil vide mere om foder til vildtfugle, så klik her

Her kan du finde fuglebure til indendørs fugle:

Papegøjebur – let at rengøre, mere tid til gode stunder

Husk at finde et godt papegøjebur til din papegøje

This entry was posted in Dyr, Fugle, Haven, Tilbehør and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *