Foder til din hund med allergi

Køb det bedste foder for hundens sundhed (foto petworld-vet.dk)

Køb det bedste foder for hundens sundhed (foto: petworld-vet.dk)

Allergi er et normalt problem blandt hunde, lige som det er hos os mennesker. Det forårsager ofte kløe, rødme, hårtab og infektioner i hud og øre. Du kan nemt holde øje med om din hund opfører sig anderledes – blandt andet kan du holde øje med om den slikker sig bestemte steder på huden, om den kradser og napper sig meget, om den ryster ørene på grund af irritation, fælder meget eller har opkast og diarre.

Hvis disse symptomer er tilfældet, er det med stor sandsynlighed allergi. Allergi skyldes en overreaktion fra immunforsvaret. Det beskytter normalt mod bakterier og vira, men hvis hunden er allergisk, reagerer immunforsvaret i stedet på ufarlige partikler – allergener.

Hvad gør jeg hvis min hund har allergi?

Det kan være svært at kurere en hunds allergi. Med ved de rette forholdsregler, kan man få allergien under kontrol og holde hunden symptomfri. Specielt tre aspekter kan være værd at tage i overvejelserne, når det gælder lindring af problemerne, der er forårsaget af allergi. Medicinsk behandling, plejeprodukter, som kan lindre og berolige hunden eller en skræddersyet diæt, der understøtter en langtidsbehandling af allergien hos hunden er de tre muligheder. Specielt vil en foder uden allergent hos en hund med foderallergi uden tvivl være behjælpelig. Selvom allergien er forårsaget af noget anden en kost, kan sammenhængen af kosten have en indvirkning alligevel.

Derfor kan det være en god idé at se til kosten, uanset om din hund lider af foderallergi, loppe, støv eller pollenallergi. Derfor findes der foder, der er specialudviklet til at hjælpe hunde med allergi. Specielt kornfrit foder kan være behjælpeligt. Der findes flere forskellige varianter. Det kan være en idé at rådføre sig med en dyrelæge.

Du kan dog se udvalget af allergivenligt foder til din hun her

Find mere allergi foder her:

Allergi hunde kan lindes, når man køber det rigtige foder

Sørg for at din hund har det godt med allergifoder hund

This entry was posted in Allergi, Dyr, Hund, Hundefoder, Sundhed, Tilbehør and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *