Allergi hos hunde kan i mange tilfælde behandles i hjemmet

Allergi hos hund (foto: petworld-vet.dk)

Fjern allergi hos hunde (foto: petworld-vet.dk)

Ligesom mennesker, kan hunde og katte også få allergi. De hyppigste former for allergi hos hunde er i forbindelse med foderallergi – eller foderintolerance – eller i forbindelse med loppeallergi. Disse to former kan du selv afhjælpe, dog først med råd og vejledning af dyrlægen. Det er vigtigt at pointere at visse symptomer, som kan tyde på foderintolerance kan være forårsaget af en anden allergi eller sygdom, som kræver medicinsk behandling hos dyrlægen. Derfor er det ualmindeligt vigtigt at du aldrig påbegynder en behandling, før diagnosen er blevet stillet hos dyrlægen.

Allergi hos hunde – hvilke symptomer skal du kigge efter?

Er der tale om allergi over for lopper og flåter, vil man kunne opleve et kløende udslæt, der minder om eksem. Dette skal behandles medicinsk, med et præparat mod kløen, samtidig med at man må påbegynde aggressiv loppebehandling, som involvere forebyggelse i form af loppebad og hovedrengøring samt behandling med medicinske præparater, som fås i håndkøb hos dyrlæge og dyreforhandlere. Her er det meget vigtigt at man læser indlægssedlene og overholder doseringerne, for at undgå forgiftning.

Oplever du ingen kløe, men i stedet symptomer som pludselig opkast eller diarré, så kan det skyldes sygdomstegn eller andre allergier. I mange tilfælde skyldes det dog foderintolerance overfor animalske proteiner, som findes i foderet. Her kan man i stedet behandle hunden ved at skifte foder. Mærker som Kingsmoor, Royal Canin, Eukanuba, Pedigree og Hill’s Science Plan har alle hver deres svar på et allergivenligt foder. Her spaltes det animalske protein ned til mikroskopiske stykker. De spaltes så kraftigt at proteinerne ikke kan sætte sig på de allergibærende celler, og proteinet passerer derved frit igennem tarmsystemet uden at skabe gener eller ubalance. Man må dog påberegne op mod 8 uger før foderændringen for alvor tager sin virkning.

Det er vigtigt at du altid spørger din dyrlæge til råds, inden du påbegynder nogen form for behandling. Du finder selvfølgelig midler til bekæmpelse af lopper og flåter, samt forskellige typer af allergivenligt foder i sortimentet.

Læs mere om allergi hos hunde

Se mere om allergi her:

Hvis du har allergi kat symptomer, så er det bedre at reagere nu end senere

Katteallergi kan godt dæmpes med rette middel

 

This entry was posted in Allergi, Dyr, Hund and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *