Allergi hos din kat: kløe er et typisk symptom

Kattelegetøj til en sjovere og sundere kat (foto lavprisdyrehandel.dk)

Kan din kat have allergi (foto: petworld-vet.dk)

Har din kat symptomer på allergi? Kattenes mest typiske symptom på allergi er, når de slikker og vasker sig overdrevet meget. Ja, det kan faktisk blive så meget, at hårene på maven bliver slikket helt væk. Dette skyldes, at allergi ofte medfører hudirritationer, og der opstår kløe, hvor katten naturligvis vil klø igen. Det er en ren naturlig refleks, som vi mennesker jo også gør. Et andet symptom er også, hvis der på kattens hals og omkring nakken opstår store sår.

Tag til dyrlæge, hvis din kat har allergisymptomer

Hvis du ser disse symptomer hos din kat, bør du tage til dyrlæge og få stillet en diagnose. For at slå allergien ned til at starte på vil typisk være, at smøre den udslåede hud med kortison. Det kan også være, at det er nødvendigt med en form for medicinsk behandling, som eksempelvis kapsler eller tabletter, der indeholder kortison.

Var det symptomer på foderallergi hos din kat?

Hvis det hos dyrlægen viser sig, at din kat har foderallergi, så kan du som katteejer gøre noget ved dette og således hjælpe din kat. Et symptom på foderallergi er også træg mave hos katten. Allergiske reaktioner hos katte opstår nemlig hovedsageligt på grund af noget, der er i foderet, og når det er så almindelig en ting, så vil man jo gerne kunne gøre noget for at hjælpe de stakkels dyr. Så er det godt, at man i dag har mulighed for at købe allergivenligt foder. Dette fås i forskellige varianter alt efter, hvad din kat lider af. Der er både mod kløe og irritation og foder, der er for huden og mod pelsproblemer. Der lave sågar også kattefoder, der er specialiseret til at forebygge, at pelshårene sikke danner hårbolde og sætter sig fast inde i kattens fordøjelsessystem. Allergivenligt foder til katte er kornfrit, da den foderallergiske reaktion hyppigst sker ved, at kattens system ikke kan nedbryde dét korn, der er blandet i maden. Uanset hvilken allergi din kat har, så er det en rigtig god ide, at du giver den omega 3/6 fedtsyrer for at prøve at genoprette kattens dårlige hudbarriere og for at nedsætte kløen.

Her kan du finde hjælp, hvis din kat har allergisymptomer

Læs mere om allergi her:

Har din hund allergi? Så læs med her

Sådan skal du tackle allergi hos hunde

This entry was posted in Allergi, Dyr, Katte, Sundhed and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *