Alle ansvarlige katteejere bør købe halsbånd til katte

hundehalsbånd (foto minaltan.dk)

Husk halsbånd til dine kæledyr (foto: billigdyrehandel.dk)

Når man har en hund, er der klare regler for hvordan man skal sørge for at udstyre den med halsbånd, hvori der sidder et navneskilt med oplysninger om hundens ejer. Overholder man ikke disse regler kan man blive straffet med bøde. Derfor ser man næsten aldrig en hund, der ikke bærer et halsbånd om halsen, hvori den har sit eget unikke hundetegn. Men når det kommer til katte, er situationen en helt andet. Der findes ikke på samme måde en lov, som skal regulere hvordan man skal gøre, når man har en kat, som det er tilfældet med hunde. Derfor er det også meget sjældent, at man ser en kat med halsbånd på. Men hvorfor forholder det sig egentlig sådan?

Et halsbånd til katte giver tryghed

Et halsbånd med et navneskilt, hvorpå ejerens navn og adresse er trykt, skal først og fremmest sikre, at dyret kan finde hjem igen. Når det kommer til hunde, er de stort set altid indenfor, mens katte for det meste opholder sig udenfor. Derfor burde katte vel have lige så meget brug for, at have et halsbånd om halsen. Hvis man som katteejer vil have samme tryghed, som en hundeejer har, bør man derfor vælge at give sin kat et unikt halsbånd på, selvom det ikke er et lovkrav. Gør man dette, vil man have god sikkerhed for, at katten altid kommer hjem igen, selvom den skulle fare vild, eller man kan blive kontakten, hvis der skulle ske katten noget.
Mange smarte typer halsbånd til katte
Og et katte halsbånd behøver ikke at være grimt. Der findes mange forskellige typer af halsbånd, som varierer i både farve og materiale. Man kan derfor finde lige præcis det halsbånd, der passer til den kat man har.

Hvis du vil have et halsbånd til katte kan du klikke her

This entry was posted in Dyr, Halsbånd, Katte, Tilbehør and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *