Akvariefisk er et stort hit hos danskerne

Akvariefisk er ren afslapning (foto petworld.dk)

Akvariefisk er ren afslapning (foto petworld.dk)

Danskerne elsker dyr. Mange har som børn haft en lille gnaver som en hamster, en kanin eller et marsvin. Mange familier har også et større firbenet familiemedlem som en hund eller en kat.

Et af de dyr, som de fleste danskere har stiftet bekendtskab med er akvariefisk. De kommer i mange hundrede størrelser og farver. Mange kender måske den klassiske guldfisk, som også er kendt fra gamle tegnefilm. Der er også slørhalen, som er en lille fisk med store bløde finer. Den fås i flere farve, og de fleste er orange, sorte, hvide eller en blanding af farverne.

Nogle kan også godt lide at holde meget mindre fisk. Små fisk på en halv centimeter er ikke nemme at se, men ofte køber man flere, da de samtidig svømmer i stimer, og man derfor kan se alle farvenuancerne fra fiskene.

Akvariet gør en stor forskel, når man vælger sin akvariefisk

Når man vælger hvilken akvariefisk, man vil have i sit hjem, er det også vigtigt at se på, hvilket akvarium fisken skal svømme rundt i.

Nogle akvarier er små og har kun plads til en mellemstørrelse fisk. Selvom det måske ser ud til, at der kan være mindst tre fisk af samme størrelse i akvariet, så skal man kigge godt efter hvor meget vand, der kan være i det. For at fisken kan overleve kræver det nemlig, at der er nok ilt, og derfor skal der også være nok vand til fisken. Ellers kan alle tre fisk dø af iltmangel.

Derfor skal man også ofte have enten en iltpumpe i vandet, som pumper luft ned til fiskene eller have planter, som kan stå nede i bunden af akvariet og dermed laver ilt til vandet.

Hvis man skal have planter i sit akvarium, så kan der muligvis også være brug for lys til planterne og måske også en lille sugemalle, som kan spise algerne i vandet.

Se hvilke akvariefisk du skal have i dit hjem

 

Læs mere om akvariefisk:

Få en anden verden indenfor med akvariefisk

This entry was posted in Fisk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *